E-Ticaret’e Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler
E-Ticaret’e Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler başarısız deneyimlere sahip yüzlerce girişimciden biri olmamanız için ilk olarak gözden geçirmeniz gereken bir konudur.
Başlıklar
E-Ticaret Sırları
E-Ticaret Sırlarına hakim olmak bulunduğunuz sektörde fark yaratmanızı ve bilinirliğinizi arttırmanızı sağlayacaktır. Son yıllarda, büyük markalar da dahil olmak üzere ticaret hacimlerini E-Ticaretle oldukça büyüttüler.
E-Ticaret ortamları, yeni bir ürün piyasaya sürmek, hedef pazarınızı keşfetmek ve satışları artırmak için önemli bir fırsattır. Düşünülenin aksine, ürününüz kendini satmayacaktır. E-Ticaret Sırlarını bilip E-Ticaret’e Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenlere dikkat ettiğinizde başarılı bir çevrim içi iş kurmak için önemli bir yol katetmişsiniz demektir.

E-Ticaret’e Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler
E-Ticaret’e Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler birçok E-Ticaret sayfası incelenerek ve bilim insanlarının görüşlerinden faydalanarak hazırlanmıştır. İşte size E-Ticaret işine başlamadan önce bilmeniz gereken beş önemli nokta…
İnternet Üzerinden Ne Satmalıyım
İnternet Üzerinden Ne Satmalıyım sorusu ilk aşamada üzerine uzunca düşünülüp araştırma yapılıp öyle cevap verilmesi gereken bir sorudur. Talep gören bir ürün veya ürün grubu belirlediniz mi? Ürününüz mevcut bir kategoride tamamen yeni bir giriş mi yoksa yepyeni bir ürün mü oluşturuyorsunuz? Bu durumda, çevrim içi olarak ürünü satmaya başlamadan önce fikri mülkiyetinizi koruduğunuzdan emin olun. Eğer yepyeni bilinmeyen ve daha önce patenti alınmamış bir ürününüz varsa muhakkak Türk Patent Enstitüsü‘ne başvurarak ürününüzü tescilleyin.

Yaygın olarak kullanılan bir ürünse, satmakta olduğunuz mallar için kaç satıcı bulunduğunun farkında olmanız çok önemlidir. Piyasa oldukça rekabetçiyse ve kendinizi diğer satıcılardan ayırmak için bir stratejiniz yoksa fikrinizi geliştirmek için daha fazla zaman harcayın.
Ürünümü Kime Satacağım
Ürünümü Kime Satacağım , tüketiciler hakkında bilgim olması gerekir mi? diye düşünüyorsanız cevabımız “Evet”. Hedef kitlenizi ve sahip oldukları gereksinimleri belirleyin. Prosedürün bu aşaması çok önemlidir. Birçok insan, ürünlerinin özelliklerine ve nasıl kullanılacağı üzerinde durur, ancak hedef pazarı veya neden ihtiyaç duyacaklarının nedenlerini asla düşünmezler. Çevrim içi yayınladığınız tüm materyaller bu anlayış tarafından yönlendirilecektir. Bu husus kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

Ürünü Nasıl Paketlemeliyim
E-ticaretin ortaya çıkmasından önce, üreticiler satışları teşvik etmek için cazip ve göz alıcı ambalajlara oldukça önem gösterdiler. E-Ticaret alanında, ambalajın görünümü güvenli nakliye kapasitesinden daha az önemlidir. Paketinizi, özellikle e-ticaret için bir ürün geliştiriyorsanız gönderilebilecek şekilde tasarlayın. Ürünü Nasıl Paketlemeliyim diye düşünüyorsanız Amazon ve diğer perakendeciler tarafından belirlenen kurallara bakmak gerekiyor. Oradan başlamak, paketlerinizin oluşturma sürecini basitleştirebilir. Amazon Paketleme gerekliliklerine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Pazarlama Stratejisi Oluşturma
Pazarlama Stratejisi Oluşturma konusunda “Mallarınızı yalnızca çevrimiçi olarak mı satacaksınız yoksa insanların satın alabileceği fiziksel mağazalarınız mı olacak?” “Sadece çevrimiçi satış yapıyorsanız kendi web sitenizde mi satış yapacaksınız yoksa diğer e-Ticaret perakendecilerine de satış yapacak mısınız?” “Ürününüz için en iyi mağaza hangisi olurdu?”
Amazon, benzersiz veya el yapımı ürünler satma kapasitelerini artırmak için çalışıyor olsa da, bu ürünlere olan talebin çoğunluğu çevrim içi pazarlar tarafından karşılanmaktadır. Perakende e-ticaret sitelerinde satış yapıyorsanız doğrudan e-ticaret perakendecisine veya kendi çevrim içi mağazanıza satacak mısınız?
Trendyol, Hepsiburada, Amazon ve eBay dahil olmak üzere birçok önemli çevrim içi satıcıda kendi satıcı mağazanızı oluşturabilirsiniz.
Ürünümü Nasıl Göndermeliyim
Ürünümü Nasıl Göndermeliyim diye düşünüyorsanız. Bu sorular doğrudan çevrimiçi mağazalara satış yapıyorsanız yanıtlamanız gereken önemli sorulardır.

Bir distribütörün ürününüzün dağıtımını yapmasını mı istiyorsunuz yoksa kendiniz mi gönderiyorsunuz?
Kendi web siteniz üzerinden veya bir e Ticaret sitesinde üçüncü bir taraf olarak doğrudan müşteriye satış yapıyorsanız, doğrudan müşteriye gönderim yapacak ve gönderileri kendiniz mi halledeceksiniz?
Siparişlerin yerine getirilmesini sağlamak için bir distribütörle mi yoksa nakliyeciyle mi çalışmayı düşünüyorsunuz?
Bu sorulara da ürününüzün özellikleri, coğrafi şartlar ve dağıtım ağı gibi birçok değişkeni de hesaba katıp cevap vermek gerekir.
Sonuç
Sonuç olarak sayısız soru var, ancak yeni bir e-ticaret firmasına başlamadan önce cevapları bulmak çok önemlidir. Firmanıza başlamadan önce cevapları alırsanız, gelecekteki birçok sıkıntıdan kaçınacaksınız. Görünen o ki eTicaret deneyiminde başarılı olmak için kapsamlı bir araştırma yapmak şart gözüküyor.