En İyi İnternet Tarayıcıları

0 40

En İyi İnternet Tarayıcıları ideal olanı seçerken tarayıcının gizliliğini ve hızını düşünmelisiniz. Bazıları bilgisayarınızın kaynaklarını daha fazla talep ederken, diğerleri sistem belleği üzerinde en az etkiye sahiptir.

Başlıklar

En iyi internet tarayıcısı nasıl seçilir

En iyi internet tarayıcısı nasıl seçilir diye sormaya başladığınızda görülüyor ki bazı tarayıcılar  çevrimiçi kimliğinizi korumak ve virüslere karşı savunmak için tüm güvenlik araç takımlarını içerirken, diğerleri çerezlerin ve reklamların denetlenmeden yayınlanmasına izin verir.

En İyi İnternet Tarayıcıları

En İyi İnternet Tarayıcıları seçiminde bazı önemli gereksinimleri göz önünde bulundurmak gerekir. Kullanmaya karar verdiğiniz uzun vadeli çevrimiçi tarayıcı, benzersiz sörf güvenliğinize, gizliliğinize ve erişilebilirlik gereksinimlerinize dayanır. Teknik olarak, bilgisayarınızın bilgileri ne kadar hızlı işleyebileceğine ve ne kadar RAM‘e sahip olduğuna da bağlı olacaktır. Örneğin, gizlilik bir tarayıcı için temel ölçütünüzse Firefox en iyi seçiminiz olacaktır. Google’ın yazılımını ve ürünlerini kullanmaya alışkınsanız Chrome daha iyi bir seçim olabilir.

En İyi İnternet Tarayıcıları
En İyi İnternet Tarayıcıları

En iyi 5 internet tarayıcısı

En iyi 5 internet tarayıcısı listesini sizlere sunup daha sonra incelemesini yapalım.

Google Chrome

Google Chrome, Windows da kullanılabilen en hızlı web tarayıcısı’dır. Dört testin üçünde, Microsoft’un  yeni Edge tarayıcısını bile testlerden biri dışında yenerek daha iyi performans gösterdi.

Google Chrome
Google Chrome

Dört testten ikisinde Chrome, performans açısından Mac’lerde Safari’den daha iyi performans gösterdi. Chrome, Safari’ye harika bir alternatiftir, ancak veri toplama ile ilgili sorunları biraz rahatsız edicidir. Google’ın verilerinizi nasıl kullandığı konusunda endişeleriniz varsa Microsoft Edge veya Safari daha iyi bir seçenek olabilir.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox, Windows ve macOS için yapılan testlerin çoğunda, en sonda geldi, ama bu durum o kadar da sorun edilecek bir noktada gözükmüyor. Firefox, kötü amaçlı yazılımları durdurmayı sayfaları hızlı bir şekilde yüklemekten daha fazla önemsiyorsanız en iyi seçenektir, çünkü güvenlik özelliklerini performansa göre önceliklendirir.

Mozilla Firefox
Mozilla Firefox

2021’de Firefox bir arayüz değişikliği geçirdi. Mozilla, sekmeleri, istemleri, menüleri ve genel görünümü yeniden tasarlayarak Firefox’a yeni ve çağdaş bir arayüz kazandırdı. Firefox, bilgileri düz metin olarak sunmak yerine tarayıcı isteklerini şifreleyen HTTPS üzerinden DNS gibi özelliklerle sizi çevrimiçi ortamda güvende tutmak için oldukça çaba gösteriyor.

Opera

Opera tam bir sosyal medya uzmanı. Sosyal ağ araçlarına ihtiyacınız varsa, Opera Software‘in Opera tarayıcısı çok iyi bir tecrübe sağlıyor. Tarayıcının kenar çubuğunda Facebook Messenger, WhatsApp, İnstagram ve tarayıcı penceresine sabitleyebileceğiniz diğer üç kısayol bulunuyor.

Opera
Opera

Opera, Chrome ve Microsoft Edge’in gerisinde kalarak testlerimizde en hızlı üçüncü tarayıcı olarak yerini korudu. Dört testimizde Safari, Chrome ve Microsoft Edge’in gerisinde kalarak Mac Os’ta da benzer bir performans seviyesi yaşadı.

Apple Safari

Apple Safari Apple’ın Mac’ler için yazılımını nasıl uyarladığının harika bir örneğidir. Hızlı hareket eder, kolay bir düzene sahiptir ve bazı özelleştirilebilir özelliklere sahiptir. Chrome uzantılarıyla çalışır, güçlü kullanıcılar için sekme önizlemeleri sunar ve menü çubuğu çevirilerini kolaylaştırır. Ayrıca, Firefox her zaman güvenlik için en iyi seçimimiz olsa da, Safari’de sizi çevrimiçi izleyen tüm web sitelerini listeleyen bir gizlilik raporu paneli vardır.

Apple Safari
Apple Safari

Safari‘nin dezavantajı, yalnızca Apple ürünlerine yüklenebilmesidir.

Sonuç olarak, yalnızca mac Os’deki performansını ölçebildiğimiz için Windows tabanlı PC’ler için sonuç yok. Ancak, dört testten ikisinde Chrome ve Safari, en hızlı tarayıcılar olarak ilk sırada yer aldı.

Microsoft Edge

Microsoft Edge Microsoft’un en iyi çabalarına rağmen yeterince başarılı olduğunu söylemek imkansız. Şirket kendi EdgeHTML motorunu kullandı ancak Chrome ile gerçekten rekabet edemedi. 2020’nin başlarında Microsoft, tescilli motorlarını Chrome, Opera, Vivaldi, Brave ve daha fazlası dahil olmak üzere çok sayıda tarayıcı tarafından kullanılan temel olan Chromium için terk etti.

Microsoft Edge
Microsoft Edge

Microsoft Edge artık çoğu platformda yaygın olarak kullanılabilir ve son derece hızlıdır. Dört testimizin üçünde, Chrome’u Windows’ta dar bir şekilde takip etti. Chrome ve Microsoft Edge’in her ikisi de Macos’ta zayıf performans gösterdi ve Safari’yi hız açısından takip etti.

 

Sonuç

Sonuç olarak En İyi İnternet Tarayıcılarını aramaya başladığınızda birçok değişkenin durumu değiştireceğini görebiliriz. Bu nedenle her kullanıcı kullandığı cihaz özellikleri, kişisel tercihleri ve kullanış farklarına göre farklı bir tarayıcıda karar kılabilir.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.